Που Θα Μας Βρείτε .... ADMAS

Πρωτέως 27 • Παλ. Φάληρο • 17561 Αθήνα • tel.: 210 982 7840, mob.: 6949 195 979

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να επιζήσει το ξενοδοχείο...

Δεδομένο: Η παγκόσμια οικονομική ύφεση συρρικνώνει δραματικά τα έσοδά του ξενοδοχειακού τομέα, κρίνεται απαραίτητη η επαναξιολόγηση των λειτουργιών όλων των τμημάτων των ξενοδοχείων.

Πολιτικές Cost-Cutting στις ξενοδοχειακές μονάδες ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

1. Καθορισμός του επιθυμητού στόχου, μέσω της βέλτιστης πρακτικής.
2. Επιλογή της βέλτιστης πρακτικής που μπορεί να εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
3. Πιλοτική εφαρμογή.
4. Επαναξιολόγηση και έλεγχος.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

1. «ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Απευθύνεται κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν πελάτες οι οποίοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς κυρίως σκοπούς (business travelers).

Διαπίστωση: «Ο σύγχρονος επιχειρηματίας-ταξιδιώτης (business traveler) θέλει να κάνει ταυτόχρονα τρία με τέσσερα πράγματα». Η έλλειψη χρόνου της συγκεκριμένης μερίδας πελατών έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία του «σαλονιού του μέλλοντος».

Στόχος: η προσέλκυση νέων σε ηλικία ταξιδιωτών για επαγγελματικούς λόγους, οι οποίοι αναζητούν ένα οικείο περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν ταυτόχρονα να γευματίσουν, να ξεκουραστούν και να εργαστούν.

Οι ώρες λειτουργίας του παραπάνω χώρου προτείνεται να είναι 09.00 με 21.00, ενώ θα πρέπει να υπάρχει συνεχές service ποτών και μικρών πιάτων. Η παραπάνω πρόταση δεν έχει ακόμη μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά στο return on investment, αλλά...

2. ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΔΩΡΕΑΝ Η ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ

Προτείνουμε: Το ασύρματο Διαδίκτυο για τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων θα πρέπει να είναι δωρεάν.

Γιατί: Οι προσδοκίες των πελατών είναι να παρέχουν ασύρματο Διαδίκτυο, υψηλής ταχύτητας δωρεάν, αυτού του τύπου οι πελάτες βασίζουν την επιλογή του ξενοδοχείου τους στην παροχή Διαδικτύου, αυτού του τύπου οι πελάτες βασίζουν την επιλογή του ξενοδοχείου τους στην παροχή Διαδικτύου.

3. ΧΡΗΣΗ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ.

Διαπίστωση :Η θερμότητα που απαιτείται για τη θέρμανση μίας εξωτερικής πισίνας ξενοδοχείου αποτελεί μεγάλο πάγιο έξοδο.

Προτείνουμε: Eγκατάσταση ηλιακών πάνελ. Η συγκεκριμένη βέλτιστη πρακτική εφαρμόστηκε σε ξενοδοχείο της Γερμανίας

Γιατί: Η ζήτηση για κατανάλωση συμβατικής ενέργειας μειώνεται μέχρι και 85%, χάρη στη χρήση 1.900m2 απορροφητικού υλικού για τη θέρμανση του νερού τις πισίνας. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται 15,5m2 ηλιακών συσσωρευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου